Nieuws

RSS Nieuws

 • Aantal woningverkopen blijft dalen augustus 17, 2018
  In juli 2018 zijn er 19.580 woningen verkocht, wat 2% minder is dan in juli 2017.
  Dieuwertje Kuiper
 • Woning verkopen? Juli en december beste maanden juli 31, 2018
  Worden in de zomer veel huizen verkocht of liggen we liever massaal op het strand? Wat is eigenlijk het effect van seizoenen op de woningverkoop? Het Kadaster zocht het voor u uit.
  Margreet Rombouts
 • Steeds meer bewoners vier grote steden verlaten hun stad juli 23, 2018
  Steeds meer mensen verlaten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, om te gaan wonen in de kleinere omliggende steden. Dit blijkt uit een onderzoek van het Kadaster naar het verhuisgedrag van bewoners uit de vier grote steden in Nederland.
  Rowan van Dam
 • Prijzen koopwoningen stijgen verder juli 18, 2018
  De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in juni 2018 verder en bereikten opnieuw het hoogste niveau ooit. Ten opzichte van juni 2017 lagen de prijzen van koopwoningen 8,9% hoger. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
  Eric Sleeuwits
 • CBS en Kadaster maken statistiek van nieuwbouwtransactie juli 3, 2018
  Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken: het nieuwste alliantie-initiatief.
  Rowan van Dam
 • Prijzen koopwoningen op hoogste niveau ooit juni 21, 2018
  In mei 2018 bereikten de prijzen van bestaande koopwoningen het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
  Rowan van Dam
 • Minder woningen verkocht, meer hypotheken verstrekt juni 18, 2018
  Het aantal woningverkopen in mei komt 9% lager uit dan in mei 2017; toen nam de markt nog toe met 24%. De begin dit jaar ingezette trend dat het aantal verkopen afneemt, zet onverminderd door. In mei wisselden 18.237 woningen van eigenaar. Het aantal verstrekte hypotheken nam toe met 1,7% naar 29.593.
  Evie van Zeist
 • Koopwoningen bijna 9 procent duurder in april mei 22, 2018
  De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.
  Dieuwertje Kuiper
 • Stijgende lijn woningverkopen doorbroken mei 17, 2018
  Het aantal woningtransacties is sinds begin dit jaar iedere maand lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit lijkt het einde van de continue stijgende lijn in het aantal woningtransacties vanaf juli 2013. Bekijk de cijfers in het Vastgoed Dashboard.
  Rob de Winter
 • Koopwoningen 8,6 procent duurder in maart april 20, 2018
  De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.
  Dieuwertje Kuiper
Neem contact op

Bedankt voor uw bericht. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Not readable? Change text.